Stränder och badplatser i Mark

Om Bada och simma

Tack vare alla våra sjöar finns det mycket fina badmöjligheter i Mark. Allt från populära och väl utrustade badplatser, till gemytliga smultronställen där du och ditt sällskap garanterat får njuta av ensamheten. Många badplatser sköts av komunen, och de fyra största är Hanatorp och Mos strand i Öresjön, Lygnevi i Lygnern och Hedgärdessjön.

1309-mos-strand
Bada & Simma

Mos Strand

En utflykt till vackra Mos Strand tilltalar hela familjen. Här kan barnen bada och leka vid bryggorna. På gräsytorna dukas den medhavda picknicken upp och för den som vill finns grillmöjligheter vid den iordningställda grillplatsen. Varma dagar ger trädens skugga en skön plats för avkoppling. Sommaröppet café.   

1306-hanatorps-badplats
Bada & Simma

Hanatorps Badplats

Östra och Västra Öresjöarna strax söder om Kinna har många fina badmöjligheter. Vid Hanatorps Camping, Örby finns en härlig sandstrand och gräsytor upptill där du lätt kan spendera en dag. På campingen intill finns kiosk och restaurang.

1312-sandsjon
Bada & Simma

Sandsjön

En trevlig lite mindre badplats med sandstrand och bryggor strax utanför Torestorp.   

1395-satila-sand
Bada & Simma

Sätila Sand

Vid denna långsträckta sandstrand vid sjön Lygnern är det lätt att få havskänsla trots att havet ligger ett par mil bort. Badplatsen är barnvänlig med långgrund sandstrand och träd som erbjuder skugga under varma dagar. Långt ut i vattnet sträcker sig den 170 meter långa ekbryggan, som ger stranden en lätt kontinental känsla.

1315-oxasjon
Bada & Simma

Öxasjön

Öxasjön ligger alldeles intill Öxabäck samhälle och har en mysig sandstrand och gräsytor där du kan avnjuta din medhavda matsäck. Bryggorna ligger i sjön och väntar på ditt dopp.

1318-furesjon
Bada & Simma

Furesjön

Furesjön ligger ca 1 km öster om Fritsla och är det perfekta stället för ett kvällsdopp. Badplatsen saknar sandstrand men erbjuder hoppvänliga klipphällar som går lika bra att ligga och sola på under förmiddagen då solen belyser platsen rikligt.

1398-lilla-halsjon
Bada & Simma

Lilla Hålsjön

Vid Lilla Hålsjöns västra ände, strax utanför Hyssna, hittar du denna mysiga lilla badplats. Här finns bryggor och du kan slå dig ner antingen i gräset eller på sandstranden.

1404-lilla-horredssjon
Bada & Simma

Lilla Horredssjön

Lilla Horredssjön, eller Hornsjön som den också heter, har en härlig badplats med bryggor och gräsytor. Den kan vara lite svår att hitta fram till, men är väl värd ett besök.

Populära artiklar

En tur med ISA af Lygnern – Arrivederci!

En båttur med ISA af Lygnern bjuder på fantastisk natur och spännande historia. ISA tar dig bland annat till Ramhultafallet som är ett av Sveriges högsta vattenfall.

LÄS MER →
Scroll to Top