Bo historiskt

Om Bo historiskt

Att övernatta i en historisk förläggargård är något utöver det vanliga. Med miljöer från 1800-talet är förläggargårdarna helt unika och en del av det svenska kulturarvet. Kinnahults Bed & Breakfast och Lydde Gård är två fina förläggargårdar där du kan övernatta under din vistelse i Mark.

Bo & Sova

Kvarnen i Hyssna

Det första som möter dig är vårt svenska kulturarv; en kulturhistorisk kvarn, smedja och ramsåg vid ett vattenfall i en radby av riksintresse. Där hälsar mjölnarfamiljens kvarnfru och fjärde generationens sågmästare er välkomna.

Bo & Sova

Lydde gård

Lydde Gård en förläggargård av hotellstandard med hållbarhet i fokus och ligger mitt i Tygriket, i den vackra Häggådalen, mellan Borås och Varberg. Här stiger du in i ett familjärt och hemtrevligt boende som har fått flera priser för byggnadsvård och miljöarbete.

Bo & Sova

Kinnahult Bed & Breakfast

Här får du chansen att bo på en riktig förläggargård, detta i en charmig miljö med karaktärsdrag som ger dig känslan av ett hotell men med en atmosfär av att bo på ett vandrarhem. Du bor i huvudbyggnaden där det finns tio rum, alla med egen toalett och dusch, TV och trådlöst nätverk.

Populära artiklar

Upplev förläggargårdarna i det böljande landskapet

På en förläggargård i Kinnahult driver Birgitta och Sven Eliasson ett pittoreskt och idylliskt Bed & Breakfast. Genom landskapet rinner Häggån som strax efter Kinnahult binds samman med ån Viskan.

LÄS MER →
Scroll to Top