Cykeläventyr för familjen

Om cykelrutter

Det böljande landskapet i Sjuhärads Lilla Toscana kan du med fördel uppleva på cykel. Ta en tur över dagen eller passa på att övernatta på en anrik förläggargård. Gör dig redo genom att packa ner kaffe och mackor i cykelkorgen, och välj till exempel någon av rutterna nedan.

Cykelrutter

Hyssnaturen

Hyssnaturen är en 38 km lång cykelled som tar dig runt på vägarna omkring Kinna, Rydal och Hyssna. Landskapet är vackert omväxlande med både öppna slätter och djupa skogar.

Cykelrutter

Förläggargårdsturen

En kulturhistorisk cykeltur där ni likt en tråd spinner genom den vackra textilbygden i Sjuhärad, en del av Västsverige. Ni korsar tre åar på vackra stenvalvsbroar och besöker Sveriges äldsta bevarade spinneri i Rydals Museum. Ni övernattar på två anrika pensionat – Lydde Gård i Kinna och Kvarnen i Hyssna.

Cykelrutter

Sjuhäradsrundan

Njut av vinden i håret, vackert kulturlandskap och av en nästintill helt asfalterad cykelled på totalt 15 mil. Sjuhäradsrundan går till största del på en gammal banvall. Utmed hittar du mysiga boenden, fikaställen och fina spännande sevärdheter.

Populära artiklar

Tobias bästa tips på cykelvägar

När man har en fråga om cykling då ringer man till Tobias Evertsson, och det var precis det vi gjorde när vi behövde hjälp med cykelturer här på sjuharadslillatoscana.se. Här hittar du Tobias bästa rundor i Mark som gpx-filer, perfekt att ladda in i din cykeldator.

LÄS MER →
Scroll to Top