Fiskevatten i Mark

Om Fiske

Med över 300 sjöar och tre strömmande åar finns det gott om fiskevatten i Mark. Allt du behöver är ett fiskekort, sedan är det bara att kasta i. Om du vill fiska i en sjö som inte ingår i något fiskevårdsområde måste du dock ha markägarens tillstånd.

Natur&Friluftsliv

STOCKASJÖARNA

Här får du uppleva en förstklassig naturupplevelse med ett vackert strövområde precis intill. Lilla och Stora Stockasjön erbjuder ”Put and take” med bryggor anpassade för flugfiske. Det som är unikt med Lilla Stockasjön är att det är en källsjö, vilket säkrar en god kvalité på vattnet. Mellan dina kast har du möjlighet att grilla på någon av grillplatserna eller  boka grillkåtan. Viid Lilla Stockasjön finns också en handikappbrygga med anpassade fiskeregler.

2077-vastra-och-ostra-oresjoarnas-fiskevardsomrade
Natur&Friluftsliv

Västra och Östra Öresjöarnas fiskevårdsområde

Västra och Östra Öresjöarna sträcker ut sig i sydvästlig riktning strax söder om Kinna. De stora sjöarna ger bra möjligheter till fiske och här arrangeras även fisketävlingar några gånger om året. Djupkarta finns att köpa där du löser fiskekort, pris 100 kr.

2080-oxabacks-fiskevardsomrade
Natur&Friluftsliv

Öxabäcks fiskevårdsområde

Området runt Öxabäck är mycket rikt på sjöar. Här kan du hitta din egen favoritsjö, inbäddad i djupa skogar. Båtar finns att hyra för isättning i valfri sjö.

2083-lilla-halsjons-fiskevardsomrade
Natur&Friluftsliv

Lilla Hålsjöns fiskevårdsområde

Lilla Hålsjöns är en trevlig fiskesjö som även har en fin badplats.

2086-viskans-fiskevardsomrade
Natur&Friluftsliv

Viskans fiskevårdsområde

Viskan sträcker sig från Ulricehamn till utloppet vid Åskloster strax norr om Varberg. Numera har lax och öring möjlighet att vandra upp längs Viskan ända till Skene.

2089-hedgardessjons-fiskevardsomrade
Natur&Friluftsliv

Hedgärdessjöns fiskevårdsområde

Sjö nära Skene centrum med både fina fiskemöjligheter och en härlig badplats med bryggor, sandstrand och gräsytor. Fiskekortet omfattar en sjö – Hedgärdessjön.

2092-haggans-fiskevardsomrade
Natur&Friluftsliv

Häggåns fiskevårdsområde

Häggån slingrar sig fram genom odlingslandskapet från Frisjön till utflödet i Viskan. Häggån är uppdelad på flera olika fiskevårdsområden.

2095-stora-halsjons-fiskevardsomrade
Natur&Friluftsliv

Stora Hålsjöns fiskevårdsområde

Stora Hålsjön är en medelstor sjö på ca 400ha där delar av den norra sidan kantas av lodräta klippväggar. Sjön är förbunden med Viskan genom en 2km grävd kanal (Husån). Förekommande fiskarter är abborre, braxen, gädda, gös, lake, mört, sarv, sik, ål, sutare, gärs, siklöja & nors.

Scroll to Top