I förläggarnas rike

Om Kultur & historia

Marks kommun bildades 1971 när flera landsortskommuner slog sig ihop, men kommunens historia går mycket längre tillbaka. Redan under tidig medeltid slog sig socknarna här ihop och bildade häradet Mark. Efter 1000 år är gränserna i stort sett desamma. Oavsett om du är historieintresserad eller inte kommer du fängslas av alla spännande berättelser från trakten. Du kan uppleva vår historia på en mängd olika sätt. Varför inte gå en guidad tur på ett museum, eller en vandringsled med kulturpärlor för att samtidigt njuta av naturen.

Kultur och historia i förläggarnas rike

Kulturhistoria och förläggargårdar →

Museum & konst

Museum & konst →

Kyrkor & Borgruiner

Kyrkor & Borgruiner →

Naturområden & Trädgårdar

Naturområden & Trädgårdar →

Isa af Lygnern

En historisk resa →

Populära artiklar

En tur med ISA af Lygnern – Arrivederci!

En båttur med ISA af Lygnern bjuder på fantastisk natur och spännande historia. ISA tar dig bland annat till Ramhultafallet som är ett av Sveriges högsta vattenfall.

LÄS MER →

Kulturpärlor längst Hyssna vandringsled

Kanske tänker du att vandring inte är något för dig? Vi tror ändå att du kommer att älska Hyssnaleden! Leden är en 40 kilometer lång rundslinga som passar bra att vandra på två dagar, men det finns fler sätt att uppleva den på.

LÄS MER →

Upplev förläggargårdarna i det böljande landskapet

På en förläggargård i Kinnahult driver Birgitta och Sven Eliasson ett pittoreskt och idylliskt Bed & Breakfast. Genom landskapet rinner Häggån som strax efter Kinnahult binds samman med ån Viskan.

LÄS MER →
Scroll to Top