Njutvandra bland bokskogar, sjöar och böljande dalgångar

Om NJUTVANDRA

På följande fem leder kan ni välja att kombinera med ett vandringspaket, där naturskönt boende finns nära leden, smaka på det lokala hantverket och njutvandra i samma fotspår som människor gjort sedan medeltiden.

Vandringsled

Vandra med varandra / Paket två skyttlar

Hos oss finns många vackra vandringsleder. Ta en kort tur i vårt kulturreservat Ramsholmen, eller en längre runda runt Dräggsjön. Eller varför inte vandra en heldag längst den vackra Kurirleden. (Namnet Kurirleden kommer av att det för ungefär 700 år sedan ska ha funnits en väg där kurirerna red med post mellan Örestens fästning och Kinnahus i Östra Frölunda). Ni kan välja att vandra delar av kurirleden på cirka 1,5mil alt  ca 2 mil, en vacker sträcka i skog och ängsmark.
 
Ni anländer till oss på Två Skyttlar på förmiddagen och lämnar ert bagage och vi tar er till lämplig plats för att starta vandringen. Vi skickar med matsäck med fika, frukt, nötter och lunch samt vatten och kaffe och en karta över vandringen. Väl tillbaka hos oss checkar ni in och finner badrock på rummet. Njut av bad i vårt utomhus SPAbad och sjöbastu. På kvällen serverar vi en treätters middag med fördrink.
Ta en lång sovmorgon och avsluta er vistelse hos oss med vår härliga lantliga hotellfrukost.

Faktaruta

Var vandrar vi?: En kort tur i vårt kulturreservat Ramsholmen, eller en längre runda runt Dräggsjön. Eller varför inte vandra en heldag längst den vackra Kurirleden.
I paketet ingår: Matsäck med fika, frukt, nötter, lunch, vatten, kaffe/te samt karta, badrock på rummet och tillgång till vårt utomhus SPAbad och sjöbastu, trerätters middag med fördrink, vår härliga lantliga hotellfrukost och sen utcheckning.
Vandringsled

Hyssnaleden/ paket med Kvarnen i Hyssna

Den gemytliga Hyssnaleden tar dig ut på den 40 kilometer långa vandringsleden, som är en rundslinga, där kan du bland annat spana in kulturpärlor, njuta av mäktiga bokskogar och utsiktsplatser i de vackra naturreservaten.

Faktaruta

Längd: 40 kilometer.
Tidsåtgång: Cirka 14 timmar, lagom för två dagsetapper.
Svårighetsgrad: Medel.
Terräng: Skogsstigar, beteshagar och grusvägar.
Vandringsled

Ramhulta / paket med Lygnern i Sätila

Vandringsleden Ramhulta sträcker sig från Sätila 6,5 kilometer bort till Ramnulta. Tur och retur är den dubbelt så lång. Leden börjar med en promenad på asfalt cirka 2 kilometer över ”Smältryd bro” mot Fjärås och den markerade nedgången strax innan vägen mot Ubbhult (Jägmästarvägen/Sjödalsvägen). Leden går sedan uteslutande på stigar utmed ”Lygnerns norra branter” och naturreservaten Änghagen samt Ramhulta.

Vandringsled

Mjögasjöslingan

Mjögasjöslingan är en vandringsled som ansluter till den omkring 3 mil långa vandringsleden Ekleden. Den snitslade Mjögasjöslingan utgår från Mariebergsparken i Kinna. Leden når efter 1,5 södra spetsen av Mjögasjön, vilken du antingen kan följa runt eller vid dess norra ända fortsätta påEkleden. Ca 8 km runt sjön Mjögan.

Faktaruta

Längd: Ca 80 kilometer.
Svårighetsgrad: Medel.
Terräng: Leden växlar mellan lite asfalt, grusväg och stigar.
Vandringsled

Ekleden/Mjögasjö paket med Kinnahults Bed & Breakfast

Ekelden är vandrings- och mountinbikeleden som knyter samman Häggåns och Viskans dalgångar. Leden tar dig genom både kultur och vildmarksmiljöer. Du passerar insprängda sjöar och slumrande torplämningar, vackra förläggargårdar och ett levande museum. Ett tjugotal informationsskyltar längs leden berättar om natur, kultur, människor och traktens historia. Utmed leden har du möjlighet att fiska (glöm bara inte att lösa fiskekort), äta gott, bada, gå på museum. Du övernattar på Kinnahults Bed & Breakfast. För dig som sysslar med geocashing kan det nämnas att det kanske ligger sju cacher utmed leden. Du får gärna häpna över naturens skönhet runt denna led som går i trakterna runt Rydal, Seglora, Fritsla och Kinnahult.

Faktaruta

Längd: Cirka 25 kilometer.
Svårighetsgrad: Medel.
Terräng: Leden växlar mellan lite asfalt, grusväg och stigar.
Vandringsled

Kurirleden/ paket med Två skyttlar

Kurirleden är en vandringsled, 50 kilometer lång, som börjar vid Örestens fästning utanför Örby, och slutar vid Kinnahus i Östra Frölunda. Namnet Kurirleden kommer av att det för 600 – 700 år sedan kan ha funnits en väg på vilken kurirerna red med post mellan de båda fästena.

Faktaruta

Längd: 50 kilometer.
Svårighetsgrad: Medel.
Terräng: En vacker sträcka i skog och ängsmark.
Vandringsled

Viskastigen / Tolkenleden, paket med Sju sjöar – I gränslandet mot Halland

Under medeltiden färdades man denna väg från Halland genom Västergötland upp mot huvudstaden. Utmed leden, som nu är markerad, finns många intressanta platser och minnesmärken. Leden, som är 18 kilometer lång, börjar vid sjön Tolkens sydspets och går utmed Öresjöarnas västra sida. Viskastigen kan kombineras med Hallandsleden och Kungssjölederna.

Faktaruta

Längd: 2,3 kilometer
Svårighetsgrad: Medel
Färgmarkering: Orange
Turförslag: Mycklarmossen
Scroll to Top