Simhall och utomhusbad i Mark

Om Simma inne eller ute

I Mark finns 12 friluftsbad, utomhusbassänger och simhall. Detta utbudet bjuder på allt från långsträckta sandstränder, skogssjöar, bryggor och stora gräsytor. De största badplatserna är Hanatorp och Mos strand i Öresjön, Lygnevi i Lygnern och Hedgärdessjön. Badhuset Kaskad hittar du i Skene.

Bada & Simma

Kungabergsbadet

Välkomna till utomhusbassängen i Fritsla. Kungabergsbadet består av en 25-metersbassäng som är 1,8 meter där det är som djupast och en Spraypark (en liten vattenlekpark för de minsta). Badet har omklädningsrum, två stycken uteduschar och en rullstolsanpassad toalett. Kungabergsbadet är alltid obemannat och allt bad sker på egen risk. Fri entré.

Bada & Simma

Backagårdsbadet

Välkomna till utomhusbassängen i Kinna. Backagårdsbadet består av en 25-metersbassäng som är 1,7 meter där det är som djupast och en strand för dem minsta. Badet har två omklädningsrum som är öppna under vardagar, även två toaletter där en är rullstolsanpassad. Backagårdsbadet är alltid obemannat och allt bad sker på egen risk. Fri entré.

Hälsa & träning

Badhuset Kaskad

På Kaskad finns aktiviteter som passar hela familjen. I lekbassängen finns vattenrutschbana, grotta, strömkanal, bubbelzoon och strand med rutschkana för de yngsta samt vattensprutande djur. 25-metersbassängen inbjuder till motionssim. Vi har även en terapibassäng med 34 gradigt vatten för vattengymnastik, rehabträning och simskola. Wetvest och vattengymnastik är populära träningsformer. Under 2021-2022 kommer badhuset Kaskad byggas om med syfte att bland annat ge möjlighet för fler att nyttja badhuset, öka simskoleverksamheten, främja träning, hälsa och öka tillgänglighet.

Scroll to Top