Utflyktsmål och fikavandring med barnen

Om Utflyktsmål och fikavandring

Kortare leder som med fördel passar familjer, att börja med för de yngsta nybörjarna, självklart med många fika och glass- stopp längst lederna.

Vandringsled

Lockö Kvarn i Hyssna

En annat vackert utflyktsmål, byggd 1863 och ligger utmed Hyssnaleden, perfekt att ta med fikakorgen, släkt & vänner för njuta av denna vackra plats.
Kanske kan Rolf mjölnarsonen, kommer förbi och visar den restaurerade Kvarnen när den är i igång,
Här kan du även köpa mjöl som males på kvarnen. Hyssna hembygdsförening.

Vandringsled

Brokvarn

Brokvarn är ett intressant utflyktsmål att även ta med en fikakorg till, utanför Öxabäck där den gamla sågen varsamt har restaurerats. Här finns också tre broar över Torestorpsån från olika tidsepoker. Ridspången härstammar från den medeltida ridvägen från Danmark till Stockholm och består av stora stenblock. Den andra är en vacker stenvalvsbro och den tredje den moderna betongbron som används idag.

Vandringsled

Dräggsjön

Vandringsled runt dräggsjön genom Ramholmens enastående kulturreservat. Utmed rundan finns fina platser att fika eller grilla på, passande för hela familjen gamla som unga.

Faktaruta

Längd: Cirka 7 kilometer.
Svårighetsgrad: Medel.
Terräng: Medel.
Vandringsled

Flohult

Vandringsleden Flohult är 6,6 kilometer lång och är barnvagnsvänlig. Leden utgår från Lygnevi idrottsplats och går på grusvägar och asfalterade vägar. Leden passerar Skogshöjd, Gröndal och Flohults vackra badstrand.

Faktaruta

Längd: 6,6 kilometer.
Svårighetsgrad: Lätt
Terräng: Grusvägar och asfalterade vägar.
Vandringsled

Älgstigen

En lite kortare vandring hittar du strax utanför Örby. Med start vid Hanatorp Camping tar Älgstigen dig genom skogar och kulturlandskap av skiftande karaktär. Leden passerar även Mos Strand som under sommaren är en välbesökt badplats med sommarkafé, sandstrand, bryggor och stora gräsytor.

Faktaruta

Längd: 1,2 kilometer.
Terräng: Vacker naturled.
Scroll to Top